THE NEW WAVE OF DUTCH HEAVY JAZZ met DEAD NEANDERTHALS, ALBATRE, CACTUS TRUCK en DONNE ET DESIREE @ JONOSH

The New Wave Of Dutch Heavy Jazz

Vier bizarre jazz bands op een avond in Jonosh? Het moet niet gekker worden! Verenigd onder de noemer ‘The New Wave Of Dutch Heavy Jazz’ zal het neusje van de zalm van weird underground Nederland vanavond in Asten bijeenkomen. Verwacht trommelvlies scheurende geluidserupties en muzikale oerkreten uit het diepste van de ziel in vier veelal akoestische mokerslagen! Nu al unaniem een belachelijk groot succes!

Vier keer heavy jazz in Jonosh? Ook vier keer heavy jazz op CD! Om het allemaal nog specialer te maken wordt vanavond de NWODHJ compilatie CD gepresenteerd. Alle bands van vanavond hebben hun muzikaal terrorisme bijeengestoken om ook thuis van te genieten. Een instant classic die vanavond voor het eerst te verkrijgen is

Albatre | Rotterdam
Dit free jazz core / experimentele trio heeft de tour door Japan al in the pocket maar speelt net zo makkelijk in Asten. Hun mix van speelse free jazz en snoeiharde noise bevindt zich altijd op de grens van het schizofrene en ook vanavond zal Albatre geen genade tonen voor hun publiek. Mathijs van Nieuwkerk zou zeggen: “Hard hè jongens”!

http://albatre.bandcamp.com/

Cactus Truck | Amsterdam
Wat krijg je als je flarden delta blues, free jazz, Japanse noise en no wave met elkaar mengt? Juist: Cactus Truck! De jongens zijn altijd net terug van een of andere bizarre tour door Mongolië of Groenland en hebben al samengewerkt een hele waslijst van namen uit de top van de free jazz. Vanavond in Jonosh om de boel aan gort te spelen.

http://cactustruck.com/ & http://cactustruck.bandcamp.com/

Donné et Desirée | Nijmegen
Dit coole post/avant rock duo uit Nijmegen staan berucht om hun wervelende shows waarbij de attributen van drummer Donné je om de oren vliegen en de gitaar van gitarist Steven zomaar in je nek kan belanden. Semi improv, semi jazz, semi noiserock, sterk refererend aan MC5 en John Cage.

http://www.donne-et-desiree.nl/ & https://soundcloud.com/donnedesiree

Dead Neanderthals | Nijmegen
Sax en drums, meer hebben deze jongens niet nodig om je doof te maken. Ze smeden noise, jazz, metal en grindcore om tot een kanonskogel die je omverblaast. Aan productiviteit geen gebrek bij deze jongens: ongeveer elke maand brengen ze wel een plaat, CD of tape uit. Vlak na een tour door Spanje en voor eentje door de USA staan ze vanavond bij ons in Jonosh. Oordopjes aanbevolen!

http://deadneanderthals.wordpress.com/ & http://deadneanderthals.bandcamp.com/