Ad van Meurs presenteert: ''Easy Riders van de Peel'' tour

Ad van Meurs maakt met zijn Easy Riders van de Peel een rondgang langs verschillende Peeldorpen in de Brabantse en Limburgse provincie. De Eindhovense singer-songwriter besloot naar aanleiding van zijn gelijknamige lied ‘Easy Riders van de Peel’ om een show samen te stellen die draait om de beleving van de Peel. Daarmee brengt hij ook een hommage aan zijn eigen roots: Van Meurs komt oorspronkelijk uit het Peeldorp Gemert. Inmiddels zijn tien optredens in evenzoveel plaatsen bevestigd, het doel is om zoveel mogelijk Peeldorpen en locaties aan te doen, van theater tot huiskamer en bruin café tot jongerencentrum. De tour start op 1 maart en voert het gezelschap vooralsnog onder meer langs Griendtsveen, Asten, Veghel, Helenaveen en Boerdonk.

Het Peelgevoel op plaat

Oud-Gemertenaar Van Meurs realiseert zich, na het zoveelste bezoek aan de VS, dat veel van wat hem zo trekt in Amerika is terug te voeren op zijn thuisbasis. Daar waar hij opgegroeid is: de Peel. Van Meurs: “Iedere keer als we door Oklahoma reden, onder andere om de film ‘Searchin’ for the heart of the Heartlands’ op te nemen, had ik een gevoel van thuiskomen. Het voelde daar als de Peel, althans, zoals ik me die graag herinner. En toen kreeg ik het idee voor een nummer over die brommers en dat levensgevoel: de Easy Riders van de Peel.” Daarmee was de kiem gelegd voor zijn eerste Nederlandstalige album. Van Meurs: “Er volgde al gauw nog een aantal Nederlandstalige dingen, tamelijk rap en onbevangen neergepend, soms met een knipoog, later meer serieus, tot ik uiteindelijk een heel album bij elkaar had geschreven.” Die collectie liedjes resulteert in 2012 in de release ‘En Soms’.

Luister via deze link naar 'En Soms'
http://music.advanmeurs.nl/album/en-soms-2

Het Peelgevoel op het podium

Van Meurs wil het gevoel van ‘En Soms’ naar het podium vertalen en besluit om een show samen te stellen die draait om de beleving van de Peel. Die show bestaat uit Nederlandstalige liedjes van het album ‘En Soms’, maar ook veel Engelstalige nummers uit zijn repertoire vertegenwoordigen het Peelgevoel. De show wil hij opvoeren voor een publiek wat dat gevoel herkent en begrijpt hoe het is om als jongere in de Peel op te groeien.

Inmiddels is een tiental optredens op uiteenlopende locaties in verschillende dorpen bevestigd. Van Meurs hoopt zoveel mogelijk (voormalige) bewoners van de Peel te bereiken met deze show. De Easy Riders van de Peel zijn daarom nog doorlopend te boeken. De locatie op zichzelf is hierbij van ondergeschikt belang. Dat kan een dorpshuis, een café, theater, festival of concertzaal zijn, maar ook een particuliere ruimte als iemands huiskamer.

Over Ad van Meurs

Ad van Meurs maakt al sinds de jaren zeventig muziek en staat inmiddels al enige decennia bekend als blues-, americana en folkartiest. Hij is een begenadigd fingerpicker en singer-songwriter en bijzonder productief, getuige zijn indrukwekkende discografie. Voordat Easy Riders van de Peel verscheen, schreef hij onder zijn alias The Watchman reeds twaalf albums op zijn naam. Daarnaast nog vier met het zeer succesvolle NO Blues, twee stuks met The Folk Survival Club en een met Hootenanny Jim. Van Meurs staat te boek als een kenner van het genre. Al jaren programmeert hij de maandagavond in Meneer Frits (Muziekgebouw Eindhoven) en toog hij een paar jaar geleden naar de VS, waar hij al sinds begin jaren negentig regelmatig optreedt en albums uitbrengt, om de film/documentaire ‘Searchin’ for the Heart of the Heartlands’ te maken, die in 2009 door het Uur van de Wolf werd uitgezonden en tevens op DVD is verschenen.

Ad van Meurs f-c - foto Ellen Jeurissen

zp8497586rq