JMM: BLIZZEN (DE) + HAMMERHEAD (BE) + MILKMAN (NL) + SPEED QUEEN (BE)

Na het fantastisch mooie JMM-feestje in februari presenteert Jonosh met trots de volgende editie van haar ouderwetse heavy metal bijeenkomst. Op 18 december zal ons minifestival in het teken staan van de bands BLIZZEN (DE), HAMMERHEAD (BE), MILKMAN (NL) en SPEED QUEEN (BE). Tevens markeert JMM de opener van de traditionele kerstweek, dubbel afkomen geblazen dus!
Het Duitse BLIZZEN maakt heavy metal die de vergelijking met Judas Priest en de eerste albums van Iron Maiden kan doorstaan. Daarnaast doet het zowel visueel als muzikaal denken aan Jonosh-vrienden Vanderbuyst. De band bracht haar eerste plaat ‘Time Machine’ in 2015 uit bij High Roller Records en ontving lovende kritiek voor haar goede productie en catchy songwriting. Blizzen is zo’n band die jij, en tot verbazing ook je vriendin, helemaal te gek zal vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=qittJVf6yL0

De Belgen van HAMMERHEAD begonnen hun band toen ze 13 jaar oud waren en zijn inmiddels uitgegroeid tot misschien wel de beste thrash metal band van de lage landen. De belangrijkste invloeden van Hammerhead zijn bands als Exodus, Kreator, Sepultura en Whiplash. Inmiddels hebben de heren al twee platen uitgebracht en een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Eigenlijk slaat het nergens op dat we de mannen nog nooit in Jonosh op de planken hebben gehad, gelukkig komt daar tijdens JMM op 18 december verandering in: THRASH!

https://www.youtube.com/watch?v=m1rZuXTYgS4

De rondbuikige legendes van MILKMAN maken al sinds de jaren ’80 hardcore onder het dogma ‘zo snel en hard mogelijk’. Ze hebben vier platen uitgebracht vol rappe nummers die dan ook het liefst onder de twee minuten zijn. Live zijn we verzekerd van een thrashpunk traktatie van formaat. Inmiddels achtentwintig jaar geleden speelde ze voor het eerst in Jonosh, en we zijn blij de hardste band van Nederland weer te mogen ontvangen.

https://www.youtube.com/watch?v=TvwZoQUCk0Y

Het Vlaamse SPEED QUEEN combineert heavy met speed metal en staat voor rock ’n roll, bier en de jaren tachtig. Als jongste band van de NWOTHM timmeren ze flink aan de weg door o.a. met topacts als Striker en Exumer gespeeld te hebben. Ze zijn 100% DIY en brengen een gegarandeerd feestje naar ons prachtige Jonosh. De zelfverklaarde bijnaam “The kids of rock ’n roll” mogen ze wat ons betreft dan ook met trots dragen.

https://www.youtube.com/watch?v=CAJfmeT1e1Q

+ Metaldisco afterparty

ft. DJ STEELPREACHER

AANVANG: 20:00
ENTREE: 3,-/5,-