Jonosh 45 jarig bestaan

In het weekend van 25, 26 en 27 september vieren wij dat ons prachtige Jonosh alweer 45 jaar bestaat! Dit doen we met een reunie/thema avond op de vrijdag en een mini-festival op zaterdag en zondag. De reeds bevestigde bands zijn:

 

Zaterdag:

SHAKING GODSPEED
Erg trots en blij zijn wij met het best bewaarde geheim van Nederland als headliner van de zaterdag, deze Stooges en Beefheart hybride verdient namelijk een stuk groter te zijn dan ze is met haar FreakBluesRootsDisco. Na drie albums getoerd te hebben als trio(waaronder twee shows in Jonosh) gaat SG voortaan door het leven als kwartet, met Rocco Ostermann als extra gitarist en Alex Damme op de bas en toetsen. Met deze nieuwe formatie grooven ze harder en vreemder dan ooit tevoren. Zorg dat je genoeg gedronken hebt en join the FUTURE BOOGIE, HOERA!

DE KLIKO’S
De leukste Nederlandstalig band uit Nederland moeten wel de Kliko’s zijn. Deze band maakt Poldergarazie, een prachtig klinkend synoniem voor Alternative Nederbiet Rock’nRoll. Ze spelen liedjes over je moeder, marieke en je baas. Fans van o.a. ZZ & de Maskers, tape-echo’s en fuzz pedalen moeten zeker vooraan komen staan!

TONYBLACK
De legendarische ACID guru TONYBLACK aka Jeroen Knoops trekt speciaal voor het 45 jarig bestaan van Jonosh zijn modulaire synths, TR808’s en alles wat maar aan elkaar te knopen valt en bliept van zolder voor een eenmalige reunie set!

SEYMOUR SACHS
Wie afgelopen Heusden Kermis op zondag bij ons in de tent stond hoeft niet meer overtuigd te worden. Seymour Sachs zijn dé jonge stoner/psych/prog belofte van Zuid-Nederland. Superstrakke grooves, een heerlijk warm geluid en met zeer originele structuren speelt Seymour Sachs elk nieuw publiek plat. De band heeft zelfs al in eigen productie en beheer een album opgenomen en dat valt te beluisteren op youtube.

BACKOUT
Back Out is een Brabantse heavy metal band die traditionele heavy metal met speed metal combineert. Vergelijkingen met bands als ACCEPT en JUDAS PRIEST met een vleugje MERCYFUL FATE zijn het meest op zijn plaats. De reunie van Back Out ‘For those we won’t forget, we salute you’ in Vlierden ter nagedachtenis van BackOut gitarist Martien Manders was de vonk die Back Out weer tot leven bracht na een pauze van 30 jaar. De band werd wordt voortaan bijgestaan door solo-gitarist Robbie van Stiphout, de zoon van leadzanger/gitarist Tiny van Stiphout en bekend van de band Day Six. Vader en zoon gecombineerd met de originele ritmesectie bestaande uit Gerard Berkers en Hans van der Steen zorgden voor een strakke, gelikte heavy metal show die het publiek wist te overrompelen en ontroeren. De ervaring beviel zo goed dat ze speciaal voor het 45 jarig bestaan van Jonosh nog één keer op de planken verschijnen. Laat de kans om ze nog één keer te zien dus niet liggen!

SPEEDKING
Nog een reunie! Voordat Willem Winkelmolen en Gijs vd Burgt manieren vonden om wel hun brood te verdienen met muziek (middels o.a. DEF AMERICANS) maakte ze samen met Ruud Wijnen ‘wapperende broekspijpen stonerrock’. Tijdens het 45 jarig bestaan kunnen we deze geluidsmuur eindelijk weer eens aanschouwen. Laat je Fu Manchu maar staan en trek een losse broek aan, speeeuuulen!

GUILT TALKING
De nieuwe generatie Jonosh mag natuurlijk geen plekje ontgunt worden! Dit nieuwe barpersoneel speelt pop-punk en grunge in veelal eigen composities maar schrik niet wanneer ze een blik Trent Reznor of Muse opentrekken. Ze speelden ook al op ”De weg naar Misty Fields” en wisten daar een juryprijs in de wacht te slepen. Derde worden uit 14 bands en daardoor het Misty Fields festival openen is iets om te belonen met nog een openingsplek! Kom vroeg en ontmoet de nieuwe lichting Jonosh!

 

Zondag:

DANS DANS
Van garagejazz, psychedelische blues en extatische noir soundtracks tot spacey rock-‘n-roll: de labels die Dans Dans opgekleefd krijgt zeggen alles over zijn eclectische aanpak. Met trots kondigen wij aan dat zij de zondag headlinen.
Dans Dans is een woestenij van onheilspellende rust waarin de muzikale waanzin verlossing brengt. Een optreden van Dans Dans is altijd te kort, als een roes die de stilte achteraf haast ondraaglijk maakt. Dans Dans gaat om drie mensen die samen muziek maken, met hún ideeën in hún samenspel. Dit betekent niet dat er volstrekte harmonie ontstaat, maar net dat Lyenn, Cassiers, en Dockx elkaar meer dan ooit besnuffelen als wilde honden: aftasten, aftroeven, en elkaar dan hijgend in de ogen staren. Hierdoor slaagt de band erin zichzelf opnieuw uit te vinden, en zijn eigen grenzen te verleggen. Meer electronica en toetsen. Meer exotische invloeden, maar ook drones en ambient. Hiphop, psychedelica, jazz, noise: alles passeert de revue in een sfeer van uitgekiende improvisatie. Een trio dat recht op zijn doel afgaat, maar zonder de makkelijkste weg te nemen. Schouder aan schouder, maar elke beweging van de anderen nauwlettend gade slaand. Want met Dans Dans weet je nooit.

AIDAN
Aidan is alles wat de doorsnee singersongwriter niet is. Meer gitarist dan zanger haalt hij het optimale uit zijn gitaar, die dikwijls plat wordt gelegd om ook als percussie instrument gebruikt te worden. Zijn songs zitten niet vast aan traditionele vormen en komen vaak verfrissend uit de hoek. Dit alles wordt compleet gemaakt door metaforische teksten over stukgelopen liefdes en draken, gezongen met een warme, ietwat gepijnigde stem. Aidan is hard aan de weg aan het werken, met shows in de Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven al in de zak. Ook heeft hij in 2014 de Brabant finale van Kunstbende gewonnen, waarmee hij zijn debuut EP “Heart of Stone” heeft opgenomen.
Komend jaar zal hij veel in de Brabantse poppodia te zien zijn met het Proud of the South traject.

JESCO
De unanieme jury winnaars van ‘De Weg naar Misty Fields’ 2015, en terecht. De band werd één dag van te voren gevraagd om gratis te komen spelen vanwege een annulering. Jonosh werd getrakteerd op een volmondig ‘ja’ terwijl ze totaal niet wisten wat ze te wachten stond. Vervolgens werd de complete tent vernield, pure klasse! Bluegrass Rock ’n Roll met een feestmutsje op. De band werd opslag gebombardeerd tot Jonosh huisband en mocht dus niet ontbreken op ons 45 jarig bestaan. Laat je op 6 september overtuigen tijdens het Misty Fields festival en zorg dat je ook in Jonosh weer vooraan staat te dansen.

THE SUPER SOAKERS
The Super Soakers maken strand-georïenteerde garagerock geïnspireerd door bands als the Black Lips, Wavves en the Strokes. Ze zijn ontstaan in het koude december van 2014 en laten sindsdien de temperaturen alleen maar oplopen. Ze speelden eerder al op Prilpop, Op de Toffel en stonden in het voorprogramma van the Black Cult. Leer de liedjes alvast uit je hoofd via https://soundcloud.com/the-super-soakers-1. En bereid je voor op veel zeewier, vieze vislucht en dansende moeders.

Entree vrijdag: Gratis
Entree zaterdag: 10 euro
Entree zondag: 6 euro