bFAKE + SUPPORT

PinKi en da bruin zijn Zuid Afrikaanse muzikanten uit Kaapstad die op het punt staan om de wereld over te nemen met hun motto: bFAKE.

bFAKE is het geesteskind van twee halfbroers, farmerboys, landlopers. Ze hadden geen ouders en hebben geen naam gekregen.

Ze vielen niet op tussen de straatratten van Kaapstad, maar hielden zich aan hun motto ‘bFAKE’ en hielden intussen hun ogen op de wereld gericht.

In januari 2013 kwam DJ DNA bekend van Urban Dance Squad naar Kaapstad, en ontmoette daar PinKi en da bruin. Hun muziek, de unieke stijl en energie deed hem denken aan een mix van Beastie Boys en The Prodigy, maar dan met een Kaaps sausje.

Nederland maakte kennis met de sound van bFAKE tijdens ‘Kaapstad meets Kytopia’ in 2013 en sindsdien maakt DJ DNA volledig deel uit van de band. De samenwerking tussen Kaapstad en Utrecht was niet van korte duur en nu werken ze op afstand via het web of gezamenlijk in de studio van DJ DNA in Kytopia.

In de zomer van 2014 nam DJ DNA ze voor de tweede keer mee naar Europa, waar ze optraden op de grotere podia die ze deelden met o.a. Jack Parow en Jeru the Damager, ook speelden ze samen met het Residentie Orkest in 2015.

https://youtu.be/Z6iEHUHoSwA

Follow bFake:
Facebook: http://bit.ly/bFakeFB
Twitter: http://bit.ly/bFakeTW
Instagram: http://bit.ly/bFakeIG
Website: http://bfakemusic.com/

Entree: 3,- / 5,- (leden, niet-leden)